WAT KUN JE VERWACHTEN VAN LED-LICHTTHERAPIE?
Na een grondige huidanalyse zal de schoonheidsspecialiste de huid reinigen en peelen, om ervoor te zorgen dat alle verstopte poriën worden ontstopt. Dit kan een chemische peeling zijn, maar ook een behandeling met fruitzuur. Wanneer de dode huidcellen zijn verwijderd, is je huid namelijk beter toegankelijk voor het licht. Je ogen worden nog beschermd met een beschermingsbril voordat het echte werk kan beginnen! Het apparaat wordt langzaam over je gezicht bewogen en verschillende kleuren led-licht worden uitgestraald.
Rood licht heeft een andere golflengte dan blauw licht en dringt dieper door in de huid.
DE WETENSCHAPPELIJKE FEITEN OP EEN RIJTJE
Led-lichttherapie werkt door middel van verschillende kleuren licht. Bij deze vorm van lichttherapie wordt er met lichtgolven gewerkt en komt er geen warmte vrij, zoals bij laser of IPL wel het geval is. Iedere kleur heeft een specifieke werking op de huid. Zo wordt blauw licht gebruikt voor oppervlakkige huidaandoeningen. Door de anti-bacteriële functie van blauw led-licht is het uitstekend geschikt voor het bestrijden van acne en mee-eters, omdat de bacteriën zo bij de bron worden aangepakt. Rood licht heeft een andere golflengte dan blauw licht en dringt dieper door in de huid. Wanneer je last hebt van wondjes, huidbeschadigingen door zonlicht, pigmentvlekken of een verslapte huid, dan ben je gebaat bij rood licht. Dit licht werkt huidverbeterend en huidherstellend doordat de doorbloeding wordt gestimuleerd en de productie van collageen en elastine extra wordt aangewakkerd; allemaal essentiële proteïnen die je huid strak en soepel houden! Rood licht gecombineerd met de helende werking van infrarood licht zorgt ervoor dat je huid zichtbaar en voelbaar verbetert: de huid verstevigt en rimpels verminderen dankzij lichttherapie.
GOED OM TE WETEN
- Een behandeling met lichttherapie duurt tussen de 15 en 30 minuten.
- Deze behandeling is niet geschikt voor wie gevoelig is voor licht.
- Wist je dat licht helpt bij een winterdepressie? Hello, vitamine D!
- Een led-lamp is in feite ook een uv-lamp. Bij een lichttherapielamp wordt er een kleiner bereik aan golflengten aan uv-licht uitgestraald dan bij lamp met uv.
- Heb je epilepsie, porfyrie of ben je in verwachting? Vraag dan advies aan je huisarts om te kijken of je een behandeling met led-licht kunt ondergaan.
- Na een behandeling is er geen hersteltijd (dus geen roodheid of schilferende huid).
- Lichttherapie vermindert klachten aan de huid en helpt dus ook bij eczeem of psoriasis.
De huidspecialist zal de intensiteit van het licht (de kleur) afstemmen op jouw huidprobleem. Met led-licht werk je op non-invasieve wijze aan een gezondere en mooiere huid. Het is snel, doeltreffend en vereist geen downtime, waardoor je lichttherapie ook vlak voor een belangrijke dag kunt ondergaan. Shine all the time!