Nog nooit een gezichtsbehandeling gehad? In dit artikel schrijven wij – in samenwerking met Irina van DermaCode in Antwerpen en Samira van Reload Club in Amsterdam – stap voor stap voor je uit welke stappen er bij de gemiddelde gezichtsbehandeling (uiteraard verschilt dit per salon) aan bod komen. Gewoon, zodat je weet wat je kunt verwachten als je binnenkort voor het eerst gaat – of als je gewoon nieuwsgierig bent naar wat die maandelijkse facial nou eigenlijk voor je huid doet.
Aanleiding voor het artikel? Een samenwerking met M.A.C. Cosmetics over feestelijke make-up voor december. Want na een heel jaar rondlopen met een blotebillengezicht vinden we het natuurlijk extra leuk om voor de feestdagen (in hoeverre die dit jaar gevierd kunnen worden) een keer flink uit te pakken. En wat is het beste canvas voor mooie make-up? Juist, een prachtige huid. En als je op tijd begint (nu dus) kun je je gezicht de komende weken een flinke oppepper geven!
Oh trouwens … Met code MACTREATWELL ontvang je 20% korting op jouw MAC bestelling!*
*Geldig t/m 24/12/2020 23:59, op maccosmetics.nl. 20% korting op alles, n.v.t. op Viva Glam, Mini MAC en Goodbyes. Niet cumuleerbaar met andere acties.
-
1 Stap 1 - Reiniging
In elke salon (ja, dat durven wij wel te zeggen) begint een gezichtsbehandeling met het reinigen van je huid. Vaak wordt er een warme handdoek gebruikt aan het begin, waardoor je poriën open gaan staan.
Hiervoor wordt een product gekozen dat bij jouw huidtype past. Vaak schuimt het (enigszins) en ruikt het verrukkelijk.
-
2 Stap 2 - Peeling
"Een peeling wordt ingezet om dode huidcellen te verwijderen, poriën te zuiveren en de huid een boost te geven. Een peeling maakt de huid weer egaal en fris," aldus Irina.
Een expert-tip van Samira: "Geef jezelf eens per week een at-home peeling. Dit opent je poriën, zodat je je huid beter kunt reinigen."
-
3 Stap 3 - Onzuiverheden verwijderen
Tijdens een gezichtsbehandeling onzuiverheden (puistjes, mee-eters, gerstekorrels, etc.) laten verwijderen. "Dit gebeurt vaak met een comedonenlepeltje, de schoonheidsspecialiste hoeft nauwelijks in je huid te knijpen. Onzuiverheden verwijderen moet je door een schoonheidsspecialist laten doen," vertelt Irina. Neem deze goede raad alsjeblieft van haar aan. Als je zelf gaat knijpen, zijn je handen vaak niet schoon (waardoor je de bacteriën juist verspreidt en er alleen maar meer pukkeltjes ontstaan) en knijp je vaak letterlijk wondjes in je huid – en dan wordt het er natuurlijk ook niet beter op. Samira benadrukt: "Zelf onzuiverheden verwijderen is de grootste fout die je kunt maken." Afblijven en laten doen, dus.
-
4 Stap 4 - Masker
"Nadat alle onzuiverheden verwijderd zijn, wordt er een masker aangebracht op je gezicht. Maskers kalmeren de huid, stimuleren de bloedcirculatie en zorgen voor hydratatie, stevigheid en een mooie glow," vertelt Irina.
Ook maskers kun je heel eenvoudig zelf thuis doen. "Als je dat wekelijks herhaalt, geef je je huid voldoende voedingsstofffen en hydratatie om in optimale conditie te blijven," vertelt Samira.
-
5 Stap 5 - Serum
"Om het glow-effect van de behandeling te versterken, gebruiken we een serum. Daarnaast hydrateert een serum de huid langdurig", vertelt Irina.
Heb je een feestje? "Masseer je gezicht dan van tevoren met een opwaartse bewegingen, dan ziet je huid er de hele avond jeugdig uit," voegt Samira toe.
-
6 Stap 6 (optioneel) - LED-therapie
"Bij LED-therapie dringen de rode, gele en blauwe lampjes door tot in de diepste huidlagen. LED-therapie stimuleert de aanmaak van collageen en elasthine, egaliseert hyperpigmentatie, vermindert roodheid en bestrijdt onzuiverheden.
LED-therapie werd ontdekt in de jaren '90. Onderzoekers ontdekten toen dat licht met een bepaalde golflengte wonden helpt genezen en de productie van collageen bevordert. Bovendien is je huid na de behandeling in staat de actieve stoffen in producten (zoals serums) effectiever op te nemen," vertelt Irina.