Laten we eerlijk zijn, een van de fijnste dingen in het leven is dat uurtje in een fancy salon waar je jezelf, maar bovenal je nagels is even flink in de watten laat leggen. Combineer dat met een double chocolate brownie en we zijn in de zevende hemel. Maar er zijn geruchten dat een shellac manicure schadelijk is voor onze nagels. Wij zijn eens gaan rondneuzen (nieuwsgierig-aagje is namelijk praktisch onze tweede naam) om de waarheid voor eens en altijd te achterhalen. Shellac, we love you, maar is het tijd om je achter ons te laten?
-
1 Een sterke basis
Je kent het gezegde ‘een goed begin is het halve werk’ vast wel. Om ervoor te zorgen dat een shellac manicure niet alleen gemakkelijk is aan te brengen maar ook een tijdje meegaat is het van belang dat jouw eigen nagel in topvorm is. Dit zorgt er bovenal voor dat het nagelbed zelf niet beschadigd raakt. Gebruik een versterkende nagel olie vóór dat je naar de manicure gaat en maak er een habit van om nagelriemolie te gebruiken tussen afspraken door. Dit is de beste manier om de natuurlijke nagel gezond te houden en meestal ruikt het nog lekker ook, dubbel zo fijn dus!
-
2 We were on a break
Maar jij hoeft in principe geen pauzes in te lassen. Het is dus belangrijk dat je je nagels goed hydrateert tussen afspraken in, maar het is minstens zo belangrijk dat de lak goed wordt verwijderd. Hoe groot de verleiding ook is, aan de shellak pulken is een super slecht idee. Echt niet doen. Nee, zelfs niet een klein beetje. Hier worden nagels namelijk super poreus van en daar wordt niemand blij van. Wees lief voor je nagels en sla twee vliegen in één klap want met sterkte nagels heb je minder vaak een manicure nodig omdat de lak langer blijft zitten.
-
3 Shellac verwijderen is appeltje-eitje
Shellac is een hybride UV gel-lak, die net zoals normale nagellak, oplosbare stoffen bevat. Nu even in normaal Nederlands: shellac is een stuk dunner, dan bijvoorbeeld acryl, waardoor het gemakkelijk te verwijderen is. Je hebt dus wel tot ongeveer drie weken lang een mooie glossy finish zonder dat je er poreuse of beschadigde nagels aan overhoudt.
-
4 Ons oordeel
We zaten – bijna – op onze nagels te bijten maar wat een opluchting, met de juiste zorg en een beetje liefde kunnen onze nagels shellac dus gemakkelijk aan. Altijd al een nagelbijter? In dat geval is een long-lasting mani (zoals shellac) sowieso een goed idee. Bijten beschadigd het natuurlijke nagelbed met als resultaat zwakke en broos uitziende nagels. Een dubbele laag shellac met een UV kuurtje en ze zijn beschermd tegen jou knagende neigingen.
Je kan dus met een gerust hart en eenvoudig online een shellac treatment boeken via Treatwell – makkelijk, zonder gedoe en waar en wanneer je maar wil. Ontdek hier alle beautysalons bij jou in de buurt.