Het is de circle of life, je cellen sterven allemaal een natuurlijke dood. Alleen zo kan je lichaam zich namelijk van top tot teen blijven vernieuwen. Wanneer deze dode huidcellen niet uit zichzelf loslaten of zichzelf gaan ophopen, kunnen ze ingegroeide haren, verstopte poriën of puistjes gaan veroorzaken. Het goede nieuws: exfoliërende producten kunnen je helpen om dit te voorkomen en je armen, benen of andere lichaamsdelen ontdoen van dode huidcellen en ze babyzacht te houden. Van gezichtspeelings tot volledige lichaamsscrubs, exfoliëren is dé manier om je huid op zijn mooist te krijgen. Dit is hoe je het aanpakt.
Deze of een andere treat uitproberen met een fijne korting? Dat kan! Boek je treatment via onze app, gebruik code BLOG5 en ontvang 5 euro korting op je behandeling!
-
1 Kan iedereen zichzelf exfoliëren?
Ja! Wat je huidtype ook is, iedereen kan zijn dode huidcellen het beste verwijderen. Wanneer je regelmatig exfolieert zal je huid er fris uitzien en zullen verkleuringen, fijne lijntjes en rimpeltjes (wanneer je die al hebt) verminderen. Van luchtvervuiling tot metroritjes en van airconditioning tot smog, onze huid staat bloot aan een heleboel invloeden van buitenaf. Het is daarom belangrijk om je huid in topconditie te houden.
-
2 Hoe vaak moet ik exfoliëren?
Dit is een lastige, en de meningen van wetenschappers zijn verdeeld. Wanneer het op je gezicht aankomt, kun je je houden aan één tot twee keer per week. Een lichte, chemische variant kun je elke dag gebruiken. De huid op je lichaam is een stuk steviger dan je kwetsbare gezichtshuid, dus die kun je gerust twee tot drie keer per week scrubben. Doe dit het liefst met een loofah of een speciale scrubhandschoen onder de douche en smeer je daarna in met een lotion of kokosolie.
-
3 Kies ik voor chemisch of handmatig exfoliëren?
Je kunt kiezen uit twee verschillende soorten. Mechanisch wil zeggen dat je handmatig exfolieert, door wrijving tussen tool of korrel en de huid. Dit werkt goed wanneer je van je losse huidcellen af wil komen. Chemisch exfoliëren werkt dieper in de huid en verbreekt de verbinding tussen de huid en dode huidcellen – bijvoorbeeld in de vorm van AHA's en BHA's. Je vind deze exfolianten in reinigingsproducten, wash-off peels, serums en zelfs moisturizers, zodat je ze makkelijk in je beautyroutine kunt integreren. Zie het als een toetje na het hoofdgerecht. Logisch.
-
4 Hoe pak je het aan?
Het is een goed idee om 's morgens te exfoliëren, omdat je huid zich 's nachts vernieuwt. Zo, nu weet je meteen waarom je echt je make-up moet verwijderen voordat je gaat slapen. Je denkt misschien dat veel druk uitoefenen je huid goed schoonmaakt, maar niets is minder waar – het kan je huid zelfs beschadigen. Zachtjes aan dus. Scrub je onder de douche? Zet dan de temperatuur wat lager om je huid kalm te houden.
-
5 Kan ik naar de salon voor een lichaamsscrub?
Natuurlijk! Bovendien voert je behandelaar die bodyscrub nog nét ietsje beter uit dan jijzelf. En nee, dat ligt niet aan jous scrub skills, maar meer aan de kwaliteiten van de salon. Tijdens de behandeling zal je behandelaar je vragen plaats te nemen op een (massage)tafel waarna hij of zij je huid eerst zal reinigen. En ja, die massage krijg je er gratis en voor niets bij. De exfoliant wordt verwijderd en je wordt afgedroogd met een warme handdoek. Bespaar jezelf glibberige taferelen onder de douche en slide in plaats daarvan de salon binnen. Zachte huid en een half uur ontspannen gegarandeerd.
Met Treatwell boek je je favoriete treatments en salons eenvoudig online – makkelijk, zonder gedoe en waar en wanneer je maar wil. Ontdek hier alle beautysalons bij jou in de buurt.